Post jouw videokunst in het Guggenheim

Post jouw videokunst in het GuggenheimMocht je er ooit eens van gedroomd hebben dat jouw werk in het Guggenheim museum komt te hangen, dan moet je nu zeker even verder lezen. Wij liepen namelijk tegen een kans aan, waarmee je deze droom misschien wel waar kunt maken.

YouTube en het Guggenheim Museum zijn een samenwerking aangegaan. Waarbij ze een wedstrijd-format verzonnen voor videokunstenaars.

Het is een platform geworden waarop iedereen zijn videokunst kan posten en heet You Tube Play. De enige voorwaarden zijn dat je bijdrage nieuw, niet commercieel en maximaal tien minuten duurt. Tot 31 juli kun je met je kunstwerk deelnemen.

Een jury van deskundigen zal, onder leiding van Nancy Spector, hoofdcurator van het Guggenheim, beslissen welke bijdragen worden gepresenteerd in het Guggenheim Museum in New York op 21 oktober 2010 en gelijktijdig in het Guggenheim museum in Berlijn, Bilbao en Venetië te zien zal zijn. De video’s zullen daarna voor het publiek te zien zijn in New York en op het YouTube-kanaal Play.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.