Projectvoorstellen 17e Ronde Digitale Pioniers gezocht

[persbericht]

Vanaf vandaag kunnen projectvoorstellen voor de zeventiende ronde van Digitale Pioniers ingediend worden. Het thema voor ronde 17 is “Reset”. De huidige crisis zet vraagstukken op het gebied van economie, veiligheid, onderwijs en energie op scherp. Om te komen tot oplossingen is een nieuwe instelling van actief burgerschap nodig. Dit biedt kansen voor kleine maatschappelijke organisaties om op internet te laten zien hoe het beter kan.

Digitale Pioniers daagt je uit om projectvoorstellen te doen die op een innovatieve manier inspelen op de kansen die de crisis biedt en een bijdrage leveren aan het publieke debat op internet. Wij zijn op zoek naar nieuwe ideeën, nieuwe benaderingen en nieuwe combinaties van technologie en maatschappelijke participatie.

Voor de 17e ronde is in totaal €150.000 beschikbaar. Projecten die zelf software ontwikkelen, kunnen met maximaal €32.000 ondersteund worden. Projecten die zich op het ontsluiten van informatie of het aanbieden van een publieke dienst richten met maximaal €17.000. Een overzicht van eerder door de Digitale Pioniers ondersteunde projecten vind je op De projecten-pagina van de Digitale Pioniers website: www.digitalepioniers.nl.

Tot en met zondag 20 september 23:59 kunnen er aanvragen ingediend worden. Als je de aanvraag voor 7 september instuurt, kun je feedback op je aanvraag krijgen. Meer informatie over aanvragen, het thema en de Leidraad met de belangrijkste regels voor het indienen van projectvoorstellen vind je op de Digitale Pioniers website. Aanvragen indienen kan via een online aanvraagformulier via // <![CDATA[// aanvraag.digitalepioniers.nl. Voor meer informatie neem contact op met Nikki Timmermans nt[at]kl.nl of bel naar +31.20.575.6720.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.