realiteit met toegevoegde realiteit

De trend om aan voeding vitamines, vezels, mineralen en geheugensteuntjes toe te voegen, kunnen we nu als voorbij beschouwen: het is namelijk de normaalste zaak van de wereld geworden.afbeelding-3.png

Analoog aan die ontwikkeling, voltrekt zich de “consumptie” van de realiteit. Ook die wordt meer en meer verrijkt met andere, vaak digitale, realiteit. Kortom, augmented reality (AR). Het is nu de trend, straks gemeengoed.
Om een toepasselijk voorbeeld te geven: gister vertelde iemand mij van oudejaarsnacht, toen het in het oosten van Nederland erg mistig was. Hoe moesten ze met de auto de weg nog vinden? Ze deden wat piloten vaak doen: vertrouwen op de navigatie software, in dit geval een TomTom. Beetje lastig dat de geparkeerde auto’s niet aangegeven worden, dus een parkeersensor aan voor- en achterzijde is dan ook handig, maar zo kom je er wel.

afbeelding-1.png
Raimo van der Klein wijdt op zijn weblog Marikaya ook een aanstekelijk artikel aan AR, met de toepasselijke titel “My First Augmented Reality experience”. Hij beschrijft hoe je met een Nokia N95 (logisch) en software van Bruno Vianna, Invisibles, een prachtige AR ervaring kan hebben. Invisibles, of op z’n Braziliaans Invisíveis, is een project dat in november 2007 plaatsvond in het kader van het arte.mov festival (mobiele media) in het Parque Municipal in Belo Horizonte, waarbij ook gebruik gemaakt werd van geotagging.
Ik kan je aanbevelen het artikel op Marikaya te lezen en vooral de video te bekijken.
En zelf zoek ik nog iemand die Braziliaans spreekt…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.