relaunch van ArtsConnectEd.org

artsconnectedHet Minneapolis Institute of Arts en het Walker Art Center hebben de website ArtsConnectEd opnieuw gelanceerd. De website is bedoeld om tools te bieden voor kunst educatie en dat gebeurt op een vooruitstrevende manier; educatie 2.0. Je kan er nu meer dan honderdduizend bronnen doorzoeken in de Art Finder, waaronder kunstwerken, teksten, audio, video en ‘interactive bronnen’. De Art Finder ziet er lekker visueel en overzichtelijk uit.
In de Art Collector kan je items aanpassen en bewaren. Het gaat hier om vernieuwde onderdelen van de website. Daarnaast is er vooral ruimte voor comments, tags en waarderen (rating). Ook de knop ‘Ask an educator‘ klinkt interessant. Ik ben benieuwd of daar levendige en boeiende discussies tussen educatoren zullen ontstaan.

Ik heb nog niet kunnen vinden of er ook een connectie gemaakt kan worden met bijvoorbeeld Flickr, Picasa of Polarrose. Zodat je ook eigen kunstwerken kan toevoegen, of een verbinding maken met een project als Art Share op Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.