Running the Numbers fysiek of online?

Via via kwam ik terecht op de website van Chris Jordan. Hij is fotograaf en wil via foto’s de Amerkiaanse cultuur (provoserend) in beeld brengen. Deze site wilde ik jullie niet onthouden: http://www.chrisjordan.com/

Zijn nieuwste reportage heet Running the numbers. Het heeft veel raakvlakken mijn zijn reportage van een jaar eerder. Ik vind dat bij ‘Running the numbers’ beter gebuik gemaakt is van de mogelijkheden van internet. Hiermee doel ik op de ingezoomde foto’s. Dit kan je prima op internet laten zien. Deze details zijn ook in het echt natuurlijk te zien. Chris zegt ook dat je de werken beter in het echt kan bekijken. Ze zijn namelijk zo’n 2 bij 1,5 meter groot! Is eCultuur dan niet in alle gevallen een uitkomst?

Overigens vind ik het jammer dat er geen interactiviteit mogelijk is op de website. Je kan hem mailen, maar een reactie achterlaten in bijvoorbeeld niet mogelijk. Dat vind ik jammer, maar toch een indrukwekkende tentoonstelling (ook online):

Cans Seurat, Depicts 106,000 aluminum cans, the number used in the US every thirty seconds.

Depicts 106,000 aluminum cans, the number used in the US every thirty seconds.


Detail:

detail cans seurat

Maaike

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.