Sharing Cultures 2011

Drieëneenhalve week na de bevalling van onze zoon Siebe, bestaat mijn leven vooral uit luiers en moedermelk. Het plaatsen van berichten op dit blog is dan ook even wat minder ‘urgent’ geworden. De social-media-en-erfgoed-activiteiten komen langs, maar ik doe weinig moeite om ze vast te houden, laat staan nader te bekijken. Hoort er allemaal bij, denk ik dan. Waar mijn gedachten zich nu wel op fixeren, merk ik, is vakantie – in de vorm van reizen en naar het buitenland gaan. (Een huis wordt soms net even te klein in een kraamperiode.) Nu ik het posten weer ga oppakken (i.i.g. proberen) zal ik me dan ook voornamelijk op reizen en buitenland richten. Uiteraard wél in combinatie met ons werk…

Zo zou je over twee weken nog even voor je aan de zomervakantie begint Sharing Cultures 2011 mee kunnen pikken. Dit congres vindt plaats van 3 – 6 juli te Portugal. Voor hen die toch al van plan waren die kant op te gaan een uitgelezen kans voor een mooie combi.

Sharing Cultures is wat men zelf noemt het ‘International Conference on Intangible Heritage’. Het is de tweede maal dat dit congres wordt georganiseerd. Ditmaal borduurt met verder op de eerste conferentie uit 2009. “Sharing Cultures 2011 follows the path established by the previous Conference on Intangible Heritage (Sharing Cultures 2009) and aims at pushing further the discussion on Intangible Cultural Heritage (ICH), under the main topics proposed by the UNESCO Convention.”

De conferentie wordt gehouden in Tomar en in dezelfde periode (2-11 juli) vindt daar ook het Festival of the trays plaats, een festival dat eens in de vier jaar meegemaakt kan worden. Dus nog een reden om naar Tomar af te reizen, lijkt me. Tijdens de conferentie wordt hier tevens een workshop aan gewijd. Naast workshop biedt het programma paralel sessies en een leuk ‘social’ aanbod, waaronder een bezoek aan de oude stad.

Kosten: vanaf €400,= (voor studenten 250,=). Registreren kan hier. Voor meer info zie de conferentie site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.