Sociale media in Zuid-Holland

Vanaf januari krijgen de Zuid-Hollandse erfgoedinstellingen de  kans te participeren in een pilot waarbij open standaarden en sociale media centraal staan. De Zuid-Hollandse tak van het LCM, het Provinciaal Historisch Centrum, nodigen organisaties die behoefte hebben aan advies over het gebruik van standaarden en web 2.0 uit hieraan mee te doen.

PHC ziet dat erfgoedinstellingen zoals archieven, musea en historische verenigingen steeds vaker gebruik maken van websites en databanken, om kennis en informatie te bieden, en collecties  beschikbaar te stellen. Hierbij zijn gebruikers steeds vaker zelf actief bij het hergebruiken en creëren van de content via web 2.0-toepassingen. Om een groter publiek te bereiken, moeten erfgoedinstellingen hierop inspelen.

Het PHC organiseert daarom een adviestraject waarin vraagstukken behandeld kunnen worden, zoals “Welke standaarden worden aanbevolen om te gebruiken bij het digitaliseren van mijn collectie?”, “Hoe kies ik de juiste open standaard om mee te werken voor mijn organisatie?” en ook “Hoe plaats ik mijn fotocollectie op Flickr?”

Zuid-Hollandse instellingen kunnen zich tot 5 december aanmelden bij Tamara van Zwol (vanzwol@erfgoedhuis-zh.nl).  In januari 2010 gaat PHC aan de slag met maximaal vijf van de meest dringende vraagstukken. Na 5 december krijgen instellingen te horen of hun vraag wordt opgenomen in de pilot. Aan het einde van de pilot vindt een bijeenkomst plaats waarbij deelnemers de resultaten kunnen delen met collega-instellingen.

We zijn benieuwd!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.