studenten maken Street View van campus op Facebook

Eerstejaars studenten van Wageningen University  hebben, met medewerking van Tribewise, tijdens hun introductieweek een ‘Student Street View‘ gemaakt. Dit is de eerste street view die op die manier gemaakt is. Zo’n 1000 studenten vormden een lint van 5 km door 3 gebouwen en 11 verdiepingen over de campus, meldt FONK Online (voorheen Reclameweek). “Na het startsignaal namen ze allemaal één foto vooruit en één achteruit en zo werden binnen een kwartier honderden foto’s gemaakt. Deze zijn samengevoegd in de unieke Facebookapplicatie Student Street View die studenten en studiekiezers de mogelijkheid geeft de campus op een interactieve manier te verkennen.”

“Met deze Student Street View hebben studiekiezers de mogelijkheid om de plek waar ze de meeste tijd van hun studieperiode zullen doorbrengen alvast te verkennen. De foto’s kunnen gedeeld worden via social media zodat ook vrienden en familie de campus kunnen zien.”

In het filmpje op YouTube is te zien hoe deze actie werd uitgevoerd.

Ook Frankly besteed er aandacht aan. “Als je in de Facebookapplicatie virtueel uit de bus stapt, klik je zo over de campus, door de onderwijsgebouwen Forum en Leeuwenborch en het sportcentrum de Bongerd. Onderweg kom je collegezalen, PGO ruimtes, PC-zalen en laboratoria tegen, en zie je waar studenten en medewerkers lunchen en koffiedrinken en ontmoet je de studentensportverenigingen die hun sport presenteren.”

Daar zie ik meteen wel mogelijkheden voor erfgoedinstellingen, met name bij forten, kastelen en tuinen, boerderij ensembles e.d. om speciale dagen te organiseren waarop bezoekers samen de locatie in kaart brengen.

Bekijk de applicatie op Studentstreetview.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.