swap head met AR

Telkens als ik iets lees over Augmented Reality moet ik denken aan EyeToy voor de PlayStation2. Een cameraatje op de tv maakt snel een foto van een speler(s). Die wordt bovenop een virtueel lijfje geplakt en spelen maar. Je kunt natuurlijk ook in plaats van je medespeler aan de gang. Dan ben je dus jezelf met het hoofd van iemand anders. Vreemd?eyetoy-homepage

Op WMMNA las ik een artikel over een augmented reality systeem, AR Magic System, waarin het mogelijk is om het hoofd van je buurman (of degene die toevallig bij je in de buurt is) op je eigen lichaam je plaatsen. Wel grappig, niet verbazingwekkend en ook niet technisch perfect; verre van dat zelfs.
Maar waarom is het eigenlijk grappig? Is het de karikatuur, is het juist het klungelige karakter, of is het gewoon leuk om je voor te stellen dat je het hoofd van een ander op jouw schouders hebt (maar dat is toch niet echt zo…)?
Ik denk dat het geen kwaad kan om zo’n ‘fun-factor’ toe te voegen aan de beleving in -bijvoorbeeld- een museum. Sommige dingen moet je nu eenmaal “zelf” doen om ze goed te kunnen ervaren en daardoor doorgronden.

Het artikel op WeMakeMoneyNotArt staat verder, zoals gebruikelijk weer vol met interessante zaken en links. En er zijn nog meer artikelen over Augmented Reality te vinden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.