Symposium: Virtuele Historische Steden

Virtuele reconstructie van Pompeï met behulp van CityEngine-software ©DEN

Op vrijdag 6 november 2009 organiseert het Allard Pierson Museum in samenwerking met DEN een symposium over virtuele reconstructies van historische steden. Tijdens de bijeenkomst zullen negen sprekers uit binnen- en buitenland spreken over de techniek van driedimensionale visualisaties en de praktische toepassing daarvan, in het bijzonder op het gebied van city marketing en erfgoedtoerisme.
Sprekers zijn o.a. Daniël Pletinckx (Visual Dimension bvba, Ename), Bernard Frischer (University of Virginia, Charlottesville) en Pascal Müller (Procedural Inc, Zürich).
Met symposia als deze zet het Allard Pierson Museum (steeds meer) koers richting de actualiteit en vernieuwing, passend bij de status van universitair museum.Aansluitend is het mogelijk de tentoonstelling Toekomst voor het verleden te bezoeken.

Het symposium vindt plaats in het Allard Pierson Museum, Oude Turfmarkt 127, 1012 GC in Amsterdam.

Het programma start om 10.30 uur (zaal open 10.00 uur) en wordt om 16.30 uur afgesloten met een borrel en een gelegenheid om de tentoonstelling Een toekomst voor het verleden te bezoeken. De voertaal van de lezingen is Engels.
Deelname aan de studiedag bedraagt 55 euro (65 euro bij betaling op de dag zelf). Belangstellenden kunnen zich opgeven via den@den.nl.

Kijk voor meer evenementen bij de agenda van DEN. Daar vind je ruim voldoende evenementen voor het komende halfjaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.