Take a trip down KLM lane

De KLM heeft iets nieuws bedacht. Al sinds 1952 deelt KLM delfts blauwe huisjes uit aan haar passagiers. Elk jaar komt daar een nieuw huisje bij. Inmiddels, 91 huisjes later, vindt KLM het tijd om alle huisjes eens naast elkaar te zetten. Tribal DDB uit Amsterdam realiseerde hiervoor de website en concept.

De huisjes staan ‘online’ op ‘Take a trip down KLM lane‘. Een Hollands grachtje, inclusief bootjes, mensen, bruggetjes en bomen, maken het plaatje compleet. Elk huisje op de site is aanklikbaar, waarbij extra informatie van het huisje wordt weergegeven. Leuk extraatje hierbij is dat de locatie direct op Google Maps wordt getoond, dat van sommige gebouwtjes de ook tegenwoordige foto geplaatst is en dat je elk huisje afzonderlijk kan delen met je vrienden via mail, twitter of facebook.

Olaf van der Geld, directeur van Tribal DDB gaf aan dat de uitdaging vooral te vinden was in de kitscherige huisjes op een coole manier te presenteren. “Rond de huisjes is een strakke witte wereld geschapen. Niet digitaal, maar gegoten elementjes, afgewerkt als de echte huisjes. Met een slimme camera is het hele rijtje gefilmd. Zo wandel je online langs een lange witte gracht en kun je de details van elk huisje bekijken.”

De straat met de 91 huisjes zal binnenkort ook in Madurodam te bewonderen zijn. Daarna zal het geheel waarschijnlijk geëxposeerd gaan worden in verschillende landen in Europa. Grappig is wel dat dit, wellicht zelf wel een stukje (im)materieel erfgoed, enkele van Nederlands belangrijkste musea vertoond.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.