Taxatiedag bij Stichting Onterfd Goed

dit bericht is ook verschenen op Collectiewijzer

Aanstaande zondag, 23 september 2012, opent Onterfd Goed haar deuren in de Gruyterfabriek in ‘s-Hertogenbosch. De hele collectie van het voormalige museum Scryption is er te zien en bovendien is er van 11.00 tot 17.00 uur de mogelijkheid om gratis je antiek, vintage of verzameling te laten taxeren.
Taxateurs en deskundigen van Veilinghuis Korst van der Hoeff uit Den Bosch en deskundigen op het gebied van de Scryptioncollectie zitten klaar om je meer te vertellen over dat ene object waarvan je je altijd al afvroeg uit welkke periode het is en of het iets waard is? Huisraad, kunst, sieraden, machines, verzamelingen, alles kan, mits het door de deur past.

Er is voldoende parkeergelegenheid en een mogelijkheid om een kopje koffie of thee te drinken. Natuurlijk zijn ook die dag de objecten vann het Scryption te adopteren.

Onterfd Goed is de enige organisatie in Nederland die zich heeft gespecialiseerd in het ontzamelen van museale collecties. De stichting is in 2012 ontstaan doordat 3 ondernemende erfgoed deskundigen kansen zagen om met een ‘verweesde’ museale collectie, die van Scryption, aandacht te genereren voor de gevolgen van de zware bezuinigingen op cultuur en in het bijzonder op cultureel erfgoed. Onterfd Goed zien dat het noodzakelijk is om het huidige verzamelbeleid dat door museale instelling wordt gepropageerd, op korte termijn onder de loep te nemen. Mede door de huidige crisis staan budgetten, beleid en normen onder druk.
Door middel van publiek debat en activiteiten die de aandacht van de media trekken creëert Onterfd Goed bewustwording van de waarde van cultureel erfgoed bij het brede publiek en bij overheden.

zondag 23 september
van 11.00 tot 17.00
Onterfd Goed
de Gruyterfabriek
Veemarktkade 8
5222AE, ‘s-Hertogenbosch
06 51995393
@onterfdgoed

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.