The Cinematic Experience

Sinds ruim een maand verstoor ik mijn collega’s met mijn uitzonderlijke ringtones. Liever hadden ze de mondharmonica die ik zelf als ringtone ingespeeld had. Maar daar werd ik zelf gek van.
Mijn ringtones komen stuk voor stuk van gerenommeerde componisten! Ik kwam toen op een site terecht waar allemaal korte samples stonden. Ik kan de url niet meer terugvinden, maar het stond er vol met de mooiste… nee, ik weet echt niet meer waar het was.
Om het een beetje goed te maken, een link naar een interessant weblog en hieronder een aankondiging van een prachtig festival.
sonicacts.png

Van ongeveer een zelfde aard en gehalte is het festival dat Sonic Acts onder de titel The Cinematic Experience van 21 t/m 24 februari 2008 organiseert. Het is een festival met een conferentie, veel live-optredens, een filmprogramma en een expositie in Paradiso, De Balie en Nederlands Instituut voor de Mediakunst in Amsterdam.
Bij Bright werd aan de versie van 2006 aandacht besteed in een interview met de artistiek leider. Bij Rubenovski is er nu aandacht voor de nieuwe versie van het festival.

Het festival besteedt ruim aandacht aan de rijke geschiedenis van de cinematische ervaring; van toverlantaarns, lichtorgels en zoëtropes tot ervaringsmachines en immersieve omgevingen. Ook wordt er vooruit gekeken. Biedt celluloid nog aanknopingspunten voor de cinema van de toekomst? Gaat cinema zich in de nabije toekomst ontdoen van het representatieve narratief? En wat is de rol van sensorische overload in de cinema van de toekomst?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.