Tropenmuseum Junior zet crossmediale game in

De qi van ChinaOm een tentoonstelling over China meer onder de aandacht van jongeren te brengen heeft het Tropenmuseum Junior in Amsterdam een crossmediale game door Submarine laten ontwikkelen, genaamd QiGame (spreek uit: tsjie game).

Het spel speelt zich af in een virtuele versie van de stad Chinatown, waarin spelers in vijf wijken verschillende spellen kunnen doen: kalligrafie, restaurantwerk, acupunctuur, kungfu en een qi-sprong. Doel van het spel is dat spelers zoveel mogelijk qi (levensadem, energie) verzamelen.

Het spel speelt zich niet alleen af op de erg mooie flash-site www.qigame.nl, maar ook in het museum en op Hyves. Bezoekers kunnen in het museum een echte qi-sprong maken die wordt gefilmd en vervolgens kan worden geplaatst op je hyves-profiel. De echte sprong levert online extra punten op.

Er is uit onderzoek gebleken dat je door gebruik te maken van een dergelijke game bij kunt dragen aan de leereffecten. Daarnaast kunnen op deze manier ook niet-bezoekers in aanraking komen met de inhoud van de nieuwe tentoonstelling.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.