Urban Culture op het MIC

De opleiding Informatie en Media van de HVA start volgende week met een nieuwe module: Urban Culture; Amsterdam van buurt tot buurt. Deze module, bestemd voor tweedejaars studenten, “is een introductie in complexe informatievraagstukken die bestaan in onze moderne samenleving, waar mensen steeds vaker samen leven, wonen en werken in grootstedelijke omgevingen. De informatiespecialist is bij uitstek de persoon die data uit deze brij van handelingen, meningen en fenomenen, selecteert en samenvoegt. Zo speelt de IM’er een rol in de toegevoegde informatiewaarde.”

Raoul Boers, de modulecoördinator, geeft aan dat het voornaamste doel van de module is dat de studenten leren selectief om te gaan met informatie en daarnaast leren gebruik te maken van Web 2.0 technieken om deze informatie te ontsluiten.

Voor de uitvoering van het project wordt gebruikgemaakt van een
online content en context manager, Tailspinr. Studenten zullen hiermee het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes op de kaart zetten. Het resultaat van hun inspanningen eindigt in een mashup waarin informatie over de buurt uit archieven en informatie van bewoners zelf worden gevisualiseerd. Bezoekers van de opgeleverde website kunnen deze informatie met behulp van Google Maps raadplegen.

Ik ben als coördinator van de minor Digitale Cultuur op de Reinwardt Academie uiteraard ontzettend benieuwd naar het verloop van het project. Eind januari zal ik proberen hierop terug te komen om de eindresultaten te beschrijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.