Verleden van Nederland met crossmediale aanpak

Studenten van Reinwardt Academie en het MiM die vorig jaar de module Communicatie en e-Cultuur binnen de minor e-Cultuur volgden, wisten het een klein jaar geleden al. Gastdocente Babette Anhalt (IdtV) vertelde van de crossmediale aanpak bij IdtV en gaf enkele voorbeelden. Eén daarvan is binnenkort een feit.

Vanaf zondag 12 oktober a.s. wordt wekelijks de (achtdelige) documentaireserie Verleden van Nederland uitgezonden (NPS/VPRO – 20.20 u. NL 2). Het tv programma is het vlaggenschip van een crossmediale campagne die loopt van 10 oktober t/m 7 december. Hierin hebben verder informatieve clips (‘canonclips’) voor basis- en voortgezet onderwijs, acht korte films voor inburgeraars, vier boeken, en een landelijk activiteitenprogramma met tentoonstellingen, festivals, presentaties en andere activiteiten een rol.

Charles Groenhuijsen (presentator) maakt in de documentairereeks een speurtocht op locatie door het Nederlands verleden op talloze historische plekken. Niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten (o.m. in België, Duitsland, Rome, Indonesië, Ghana, Suriname en New York). Ireen van Ditshuyzen en Ad van Liempt verzorgen de eindredactie van de documentaireserie, die wordt geproduceerd door IDTV Docs.

De Verdieping van Nederland – duizend jaar Nederlandse geschiedenis, taal en cultuur aan de hand van topstukken van de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief – is vanaf 7 oktober a.s. geheel ingericht in het teken van de thema’s van de acht afleveringen van de documentairereeks.

bron: InformatieProfessional

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.