Werelderfgoedweekend

Zaterdag 19 en zondag 20 juni is het Werelderfgoedweekend. Alle Nederlandse monumenten van de UNESCO Werelderfgoedlijst staan dan in de schijnwerpers. Nederland telt acht monumenten op de UNESCO-lijst. Deze staan tijdens het Werelderfgoedweekend extra in de belangstelling; zij zijn dit weekend geopend voor het publiek en er worden diverse activiteiten georganiseerd.

Zo kan men op Schokland aan de slag met vuurstenen of mee met een excursie en kunnen de kinderen amuletten maken en schatgraven.

Voor dit weekend is er een speciaal programma op de plek waar twee monumenten van de werelderfgoedlijst elkaar overlappen: de Beemster (onze bekendste 17de-eeuwse polder) en de Stelling van Amsterdam (de cirkelvormige 19de-eeuwse verdedigingslinie rond Amsterdam). Op drie locaties is er van alles te beleven: van een kunstexpositie, een picknick op het doorgaans gesloten Fort aan de Jisperweg tot een straattheatervoorstelling van festival Karavaan, tekenactiviteiten en een boerenmaaltijd op Fort bij Spijkerboor. Zie hier voor het programma en aanmelding.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.