What about now?

Op 12 mei is de Erfgoedarena te gast bij het Joods Historisch Museum. Centraal staat de discussie over de relevantie van het verzamelen van hedendaags erfgoed. Zijn de risico’s bij het verzamelen van hedendaags erfgoed groter dan die bij het verzamelen van “oud erfgoed”? Kunnen particuliere verzamelaars zich in dit opzicht meer permitteren dan musea? In hoeverre is het accepteren van controverse niet juist een deel van de maatschappelijke oriëntering van musea?
De tentoonstelling ‘Gedurfd Verzamelen’ is speciaal voor de gasten van de Erfgoedarena te bezichtigen van 18.00-20.00 uur. Van 19.00-19.45 uur is er een rondleiding door de tentoonstelling, waarvoor je je ter plekke kunt aanmelden bij de entree van het Joods Historisch Museum.

Het debat vindt plaats onder leiding van Léontine Meijer–van Mensch, docente Erfgoedtheorie en Ethiek aan de Reinwardt Academie en Astrid Weij, programma manager Erfgoed in Internationaal Perspectief bij Erfgoed Nederland. Bijdragen aan het debat worden onder andere geleverd door:
Irene Faber
, hoofd collectiebeheer bij het Joods Historisch Museum
Henk Schiffmacher
, tatoeëerder, schrijver, beeldend kunstenaar, verzamelaar, ondernemer, wereldreiziger

De Erfgoedarena is te bezoeken op vertoon van een entreekaart van het Joods Historisch Museum, neem uw Museumkaart of ICOM-kaart dus mee! Aanmelden kan via de website van Erfgoed Nederland. Daar is ook meer informatie te vinden over het thema, locatie en aanvangstijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.