wie wint in 2015 de IVI-award?

ivi-award-logoIn 2014 startte Huub van Dommelen met de IVI award, een (niet commerciële) innovatieprijs voor bibliotheken, archieven en musea. In 2014 won het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) de 1e IVI award met hun website Het geheugen van Brabant.
Wat deze prijs voor het BHIC heeft betekend, is te lezen in het interview met Christian van der Ven. Op de vraag wat het meest waardevol voor het BHIC was, zegt hij o.a.: ‘Door deze prijs kwamen we in contact met mensen uit voor ons nieuwe werelden, met een frisse blik en vaak verrassende kijk op ons en ons werk. We zijn anders gaan aankijken tegen ons “product” en de mogelijkheden om het “in de markt” te zetten.’ Lees ook meer hierover bij IP, vakblad voor Informatieprofessionals (pdf).

De IVI Award is een initiatief van de stichting Innovatie voor Informatie.
Het doel van de prijs is innovatie in de informatiebranche te stimuleren door originele initiatieven te bekronen en organisaties op nieuwe ideeën te brengen.
De prijs bestaat uit een beeldje en 15.000 euro aan innovatiesupport.

In 2015 wordt deze prijs voor de 2e keer uitgereikt. Het zou natuurlijk leuk zijn als veel organisaties een inzending doen.
Inzenden van uw innovatie kan tot uiterlijk 30 september via de website, waar ook meer informatie is te vinden over de criteria, wijze van aanmelden, de prijsuitreiking etc. Dus heeft jouw bibliotheek, mediatheek of archief een innovatie gedaan? Schrijf je in en maak kans op de IVI award 2015!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.