World Wonders Project

Google is druk bezig met het World Wonder Project. Met dit nieuwe erfgoed-platform toont Google de vele culturele wonderen op deze wereld, bestaande uit onder andere architectuur, steden en landschappen. Dit platform is in samenwerking met UNESCO, World Monuments Fund en Getty Images tot stand gekomen en heeft als doel het werelderfgoed bijeen en dichtbij te brengen.

From the archaeological areas of Pompeii to the Hiroshima Peace Memorial, Google’s World Wonders Project aims to bring to life the wonders of the modern and ancient world.”

Google maakt voor de ontsluiting van het materiaal dankbaar gebruik van haar eigen Street View-technologie om gebruikers erfgoedlocaties in inmiddels achttien landen digitaal te verkennen. Het project bevat meer dan 13o historische locaties, waaronder onze eigen Nederlandse Beemster Polder en de molens van Kinderdijk. Uiteraard zijn ook de klassiekers als Stonehenge en Pompei vertegenwoordigd.

De samenwerking levert een mooie aanvulling op de bekende Street View techniek door naast de Google 3D-modellen ook materiaal op YouTube en informatie en foto’s afkomstig van de partners. Maar misschien nog wel het grootste voordeel is het educatie aspect. Op de site zijn enkele lesprogramma’s te downloaden voor zowel primair als voortgezet onderwijs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.