Internationaal Beeldfestival Rotterdam

ibfrAlle aspecten van ‘beeld’ in een brede definitie en focus: beeldcultuur, beeldtaal, beeldende kunst, beeld en media, beeld en techniek, beeld en amusement zijn op 30 en 31 oktober aanwezig op het eerste Internationale Beeldfestival Rotterdam (IBFR) in de Schiecentrale in het Lloydkwartier. IBFR wordt een festival met seminars, presentaties en installaties, dat een jaarlijkse ontmoetingsplek gaat zijn voor alle creatieven, opdrachtgevers, studenten en andere belangstellenden. IBFR biedt een mix van disciplines én van creatieven, bedenkers, inspiratoren en gebruikers uit traditionele- en digitale media.

Het programma bevat onder meer het volgende:

*lezingen programma vrijdag vanaf 10.30u, met oa. Erik Kessels, Shamrock, Fons Schiedon, Enchilada, Wijdoendingen, Joost Pollmann, etc etc.

*de Bumpercar installatie van PICTOPLASMA uit Berlijn vormgegeven door internationale artiesten als Motomichi Nakamura, Boris Hoppek, Nathan Jurevicius, Tado and Doma.

*lichtinstallaties van CO2RO & Polymorf Pervers, het Windorgel van Jonas Vorwerk, spectaculaire projecties door  David Louf/ Out of Order.

*de fameuze PICTOPLASMA Characterride van Akinori Oishi en  een surface tafel en drie grote plasma schermen met allerhande animaties en films van onder andere Celluloid Cinema, Willem Lagerwaard en studentenwerk uit het hele land

*drie workshops, verzorgd door Syntens, Nieuwe Garde & CCCP, Fontanel en een masterclass gamedesign door Ranj Serious Gaming.

*lezingen verzorgt door het Piet Zwart Instituut

Doorlopend filmselecties van Rotterdam City Media. Films van Upload Cinema, werk van Lou and Tummie, Darrin Umboh en Bobby Pola. De filmklassieker Frankenstein uit 1931 met live muziek door zZz. VJ-werk van 113B, verschillende dj’s, het first Media Connection feestje van de Rotterdam Media Commission en beide avonden op de glasgevel van het OT theater een Urbi et Orbi video impressie van het stuk Drenkeldode door het OT theater.

Voor meer informatie over IBFR2009, over het programma en de partners, zie www.beeldfestival.nl Voor onze trailer die deze week op de beeldschermen in de Rotterdamse metro draait: http://www.youtube.com/watch?v=lLzSbZsBa3

Als je belangstelling hebt voor een gratis passe-partout voor het festival, meld je aan op info@beeldfestival.nl onder vermeling van ‘gast JP’. Eén dag langskomen kan ook. De kaarten zijn vanaf vrijdagochtend 10 uur aan de kassa van het Beeldfestival verkrijgbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.